Godtgjørelsesordning

Bankens har styrevedtatte retningslinjer for godtgjørelsesordning som følger Finanstilsynets forskrift fra 1. desember 2010 med endringer fra 1. januar 2015. Det er etablert et kompensasjonsutvalg som velges av og blant styrets medlemmer, og styret er ansvarlig for å godkjenne og vedlikeholde godtgjørelses­politikken, samt overvåke og vurdere effektene av denne.

Insentivbasert avlønning

Banken opererer ikke med insentivbasert avlønning for noen av bankens ansatte. Det er etablert en kollektiv bonusordning, med et felles beregningsprinsipp for alle ansatte (even­tuelt avkortet i forhold til ansettelsestid eller stillingsbrøk). Administrerende direktør er ikke omfattet av denne ordningen. Bonusens størr­else er avhengig av konsernets overordnede måloppnåelse i forhold til langsiktig strategisk plan. Den enkelte ansatte kan utover dette motta et engangstillegg basert på måloppnåelse i forhold til individuell handlingsplan.

Bonusutbetaling

Bonus utbetales i form av tildeling av egen­kapitalbevis (fra Sparebanken Møres beholdning av egne egenkapitalbevis) samt et kontant­beløp. Minimum 50 % av bonusen skal være i form av egenkapitalbevis, som verdsettes til markedsverdi på oppgjørstidspunktet. Egen­kapitalbevisene må holdes minimum ett år før eventuelt salg.

Ledende ansatte

I henhold til forskrift er det definert en gruppe med ledende ansatte. Dette er personer til­knyttet konsernets ledergrupper, samt personer med vesentlig betydning for konsernets risikoeksponering og personer med ansvar for kontroll­oppgaver. Bonus og engangstillegg til denne gruppen følger egne regler. Dette innebærer blant annet at tildelte egenkapitalbevis må holdes i minimum tre år før salg, og disponeres med inntil 1/3 pr år.

Administrerende direktør

Fastsettelsen av lønn til administrerende direktør besluttes av styret i styremøte. Styret blir informert om lønn og annen godtgjørelse til de medarbeiderne som rapporterer til administrerende direktør. Det er ikke kontrakter mellom medlemmer av styre, ledelse eller tilsynsorganer og konsernet som fastsetter ytelser ved avslutning av ansettelsesforholdet. Administrerende direktør har kontraktsfestet 6 måneders oppsigelsestid.